U bent hier: Home / Databases

Databases

Databases

De digitale architectuur van het RKD, die steeds verder wordt ontwikkeld, bestaat uit twee poten:
• databases van de eigen collecties RKD Explore
• databases die een hulpmiddel zijn voor de erfgoedsector overige RKDdatabases
 
RKD Explore
RKD Explore vormt de online-collectiedatabase van het RKD en de toegang tot de beeld- en persdocumentatie, de bibliotheek en de archieven. Dagelijks wordt nieuwe informatie aan de databases toegevoegd. Unieke biografische gegevens in RKDartists& en toeschrijvingen van kunstwerken door de experts van het RKD in RKDimages worden nergens anders dan op deze website gepubliceerd.
Uitleg over het gebruik vindt u in het introductiescherm van de databases en in de helpteksten bij de zoekformulieren van iedere database (zie ook Gebruikerstips).

Uw reactie op RKD Explore
Wij stellen het op prijs te worden geattendeerd op noodzakelijke correcties en relevante nieuwe gegevens, gaarne met bronvermelding. Deze worden dan zo snel mogelijk in de database verwerkt.
Wat betreft het beeldmateriaal in RKDimages, dat in lage resolutie op de website verschijnt, heeft het RKD ernaar gestreefd alle rechthebbenden te traceren. Degenen die desondanks menen zekere rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich alsnog tot het RKD wenden.

Informatie
Voor vragen, opmerkingen en aanvullingen kunt u zich richten tot:
E: info@rkd.nl

Overige RKDdatabases 
Twee van de overige databases die het RKD online aanbiedt, Iconclass en de AAT, zijn thesauri die erfgoed-instellingen gebruiken bij het ontsluiten van hun collecties. Ook de kunstenaarsdatabases RKDartists& wordt op deze manier gebruikt. In de database van het Nationaal Ontwerp Archief (NOA) worden Nederlandse vormgeversarchieven in kaart gebracht.

 

 

 

 

 

Print pagina http://website.rkd.nl/Databases/default_Databases